Monday, July 9, 2012

Tart Nenas

Posted by irma at 7:03 PM 0 comments
ala2 rajin lg ms ni, bentuk bunga
ala2 anakanda start mengacau, gentel2 jelah ;)     



My 1st Pavlova

Posted by irma at 7:00 PM 0 comments




Lama sgt dh i teringin nk makan pavlova ni..tgk resepi mmg x susah pun, tp biasalah asik tertangguh..Tercapai juga akhirnya..mmg sedap! I mmg kurangkan gula sbb melalui pembacaan sememangnya pavlova ni manis..buah mangga + kiwi shj yg ada..strawberry jauh pulak nk pergi membelinya..:)

Belajar Fondant

Posted by irma at 6:56 PM 0 comments

Ruginya i tak google dlu pic2 kek fondant yg cantik sblm attend kelas ni..i belajar mcm mane cr nak buat fondant..tq Kak Mas yg mengajar..perlukan lebih byk latihan & praktikal..insyaALLAH akan cuba lebih baik lg :)

Butter Cheesecake

Posted by irma at 6:53 PM 0 comments

Gambar lama..hehe..br terfikir bole ambil gmbr dari FB..yg ni lama dh ye, kwn i yg mengidam nk mkn kek ni..dlm ms yg same, smpt la i g melawat tapak bisneznye yg makin rancak & berjaya..alhamdulillah, sukanya bila tgk rakan2 yg berjaya..tq Alang yg order kek ni :)

Monday, June 11, 2012

Cupcakes

Posted by irma at 8:20 PM 0 comments

Saya akui yg blog ini spt kurang serinya skrg..sy akui itu adalah kesilapan sy sendiri..kebanyakan gmbr ada di dlm handphone, tp sy x tau utk trasnfer..huhu..gambar ini pun sy ambil dari album pertunangan adik sy..
16pcs cupcakes utk majlis tunang adik sy, Mei yg lalu, tema warna ungu..selain itu sy sediakan 50pcs muffin utk tetamu di pihak lelaki
Harap2 slps blog ini akan kembali berseri & akan selalu diupdate..(boleh ke x ni??)


Sunday, May 13, 2012

Happy Birthday

Posted by irma at 11:49 PM 0 comments
Mini ice-cream cake..utk makan2 sempena bday abi..kecil2 lan je, utk makan2 kami 4 beranak

moist choc cake lapis dgn aiskrim

rupe dlmnya


Semoga pjg umur & sentiasa diberi keberkatan oleh-Nya..amin :D

200pcs choc muffin

Posted by irma at 11:45 PM 0 comments
 ready nk hntr, nk cpt lunch pun skip


wah2..sgt lame sunyi sepi, sampaikan sudah bertukar rupenya utk post catatan..order sgt lame tersimpan, 200pcs muffin coklat..tq pd yg order :D

Monday, July 9, 2012

Tart Nenas

ala2 rajin lg ms ni, bentuk bunga
ala2 anakanda start mengacau, gentel2 jelah ;)     



My 1st Pavlova





Lama sgt dh i teringin nk makan pavlova ni..tgk resepi mmg x susah pun, tp biasalah asik tertangguh..Tercapai juga akhirnya..mmg sedap! I mmg kurangkan gula sbb melalui pembacaan sememangnya pavlova ni manis..buah mangga + kiwi shj yg ada..strawberry jauh pulak nk pergi membelinya..:)

Belajar Fondant


Ruginya i tak google dlu pic2 kek fondant yg cantik sblm attend kelas ni..i belajar mcm mane cr nak buat fondant..tq Kak Mas yg mengajar..perlukan lebih byk latihan & praktikal..insyaALLAH akan cuba lebih baik lg :)

Butter Cheesecake


Gambar lama..hehe..br terfikir bole ambil gmbr dari FB..yg ni lama dh ye, kwn i yg mengidam nk mkn kek ni..dlm ms yg same, smpt la i g melawat tapak bisneznye yg makin rancak & berjaya..alhamdulillah, sukanya bila tgk rakan2 yg berjaya..tq Alang yg order kek ni :)

Monday, June 11, 2012

Cupcakes


Saya akui yg blog ini spt kurang serinya skrg..sy akui itu adalah kesilapan sy sendiri..kebanyakan gmbr ada di dlm handphone, tp sy x tau utk trasnfer..huhu..gambar ini pun sy ambil dari album pertunangan adik sy..
16pcs cupcakes utk majlis tunang adik sy, Mei yg lalu, tema warna ungu..selain itu sy sediakan 50pcs muffin utk tetamu di pihak lelaki
Harap2 slps blog ini akan kembali berseri & akan selalu diupdate..(boleh ke x ni??)


Sunday, May 13, 2012

Happy Birthday

Mini ice-cream cake..utk makan2 sempena bday abi..kecil2 lan je, utk makan2 kami 4 beranak

moist choc cake lapis dgn aiskrim

rupe dlmnya


Semoga pjg umur & sentiasa diberi keberkatan oleh-Nya..amin :D

200pcs choc muffin

 ready nk hntr, nk cpt lunch pun skip


wah2..sgt lame sunyi sepi, sampaikan sudah bertukar rupenya utk post catatan..order sgt lame tersimpan, 200pcs muffin coklat..tq pd yg order :D

 

AMRIMA CAKES & CUPCAKES Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Sponsored by Blogger Template Gallery