Monday, May 30, 2011

Order dr Kak Suzana - TQ

Posted by irma at 11:16 PM 0 comments
Kali ni mmg cepat update blog, kek ni pagi td br je hantar kpd tuannya..Order dr Kak Suzana yg mmg biase dah order utk sambutan birthday anaknya di taska..terima kasih byk2 ye akak, terkurang2 tu mntk maaf la ye..


3 thn, sama usia anakanda sy

2kg+ topping = RM70

Saturday, May 21, 2011

Kek Coklat - order dr Kak Fa

Posted by irma at 7:01 PM 0 comments
Sebiji kek..kak Fa teringin nk makan...(bby K fa kat dlm tu yg nak makan)..hehe..tqvm!

Moist Choc Cake..(order dr En Fazlin)

Posted by irma at 6:59 PM 0 comments
2 biji kek diorder En Fazlin..sebiji utk sambutan Hari Guru di sekolah isterinya, dan sebiji lg utk makan2..tqvm!
kek 4 segi seberat 2kg++, dan sebiji lg kek biase, 1kg++

siap...tgu En Fazlin dtg ambil di rumah

Damia - setahun

Posted by irma at 6:36 PM 0 comments
Spt biase, dah lame br updated..hehe..Simple je kek sempena birthday puteri comel sy, IMAN IRIS DAMIA yg dh setahun..kejap betul ms berlalu..peti sejuk tgh baiki lg ms ni, cita2 nk buat cheese cake terbantut lg, dan kek coklat jelah yg dpt dihasilkan..tu pun kurang sdp, sbb x sejuk..


umi nk kasi nyibuk jgk dlm blog..tu anak dara sy yg dh setahun, bersama abgnya yg sengaja pejam mate bile disuruh bergambar..:D (abaikan gmbr umi yg bambam tu)

simple kek, gabung sekali utk birthday en suami, bulan yg same..:D

kek ni utk taska Damia, mkn dgn kwn2..

Monday, May 2, 2011

Order Lepas..

Posted by irma at 7:51 PM 0 comments
2 biji kek diorder oleh kawan ofis en abi..order hari yg berlainan, agak lama juga dh tempahan ni, biasalah lambat mengupdate blog..tqvm!


ade coklat mentos..hehe

Maaf

Posted by irma at 7:32 PM 0 comments
Peristiwa hujung minggu yg lalu..alkisahnya tuan punya blog, Fariha minta sy siapkan 1000pcs apam mini dot2 utk customernya nak tema hitam putih..1st time sy terima order sebigini byk, dlm hati kate mmg x bole tido la mlm tu..sy pun mulakan la operasi seawal jam 0900 malam..
Tp yelah, ntah di mana silapnya, apam sy x menjadi!! rupanya mmg buruk sesangat wpun rsnye sama dan seperti biase. dot2 x menjadi, warna hitam jd coklat..huhu, sedihnya..ms tu dah 300pcs sy siapkan, dan 100pcs sy tolak tepi sbb teramat2 buruk..kul 0200pg sy sms Fariha bgtau give-up dah, x mmpu dah nak buat..time tu Fariha br siap bakar kek customernya..
Tp mujurlah Fariha x mrh, dlm hati mmg sy rasa amat2 bersalah..keesokan harinya mujurlah Fariha berjaya siapkan tempahan tersebut..dan yg membuatkan sy rs terharu, Fariha yg YM sy bgtau die berjaya siapkan tempahan tu. Sy mmg berniat nak sms die, tp disebabkan malu dan rs bersalah, sy batalkan niat nak sms die..apepun, semua ni menjadi pengajaran utk sy..kalau nk terima tempahan byk2, mmg sy kene apply cuti, x boleh buat time ada anak2, kesian anak2 sy kene mrh sbb mengacau..huhu..terima kasih byk2 utk Fariha sbb phm mslh yg berlaku..sy promote kan blog Fariha ni, wpun sbnrnya blog die mmg dah glamer sgt dah kat Kuala Terengganu ni..:D

http://farin-mecupcakes.blogspot.com

Monday, May 30, 2011

Order dr Kak Suzana - TQ

Kali ni mmg cepat update blog, kek ni pagi td br je hantar kpd tuannya..Order dr Kak Suzana yg mmg biase dah order utk sambutan birthday anaknya di taska..terima kasih byk2 ye akak, terkurang2 tu mntk maaf la ye..


3 thn, sama usia anakanda sy

2kg+ topping = RM70

Saturday, May 21, 2011

Kek Coklat - order dr Kak Fa

Sebiji kek..kak Fa teringin nk makan...(bby K fa kat dlm tu yg nak makan)..hehe..tqvm!

Moist Choc Cake..(order dr En Fazlin)

2 biji kek diorder En Fazlin..sebiji utk sambutan Hari Guru di sekolah isterinya, dan sebiji lg utk makan2..tqvm!
kek 4 segi seberat 2kg++, dan sebiji lg kek biase, 1kg++

siap...tgu En Fazlin dtg ambil di rumah

Damia - setahun

Spt biase, dah lame br updated..hehe..Simple je kek sempena birthday puteri comel sy, IMAN IRIS DAMIA yg dh setahun..kejap betul ms berlalu..peti sejuk tgh baiki lg ms ni, cita2 nk buat cheese cake terbantut lg, dan kek coklat jelah yg dpt dihasilkan..tu pun kurang sdp, sbb x sejuk..


umi nk kasi nyibuk jgk dlm blog..tu anak dara sy yg dh setahun, bersama abgnya yg sengaja pejam mate bile disuruh bergambar..:D (abaikan gmbr umi yg bambam tu)

simple kek, gabung sekali utk birthday en suami, bulan yg same..:D

kek ni utk taska Damia, mkn dgn kwn2..

Monday, May 2, 2011

Order Lepas..

2 biji kek diorder oleh kawan ofis en abi..order hari yg berlainan, agak lama juga dh tempahan ni, biasalah lambat mengupdate blog..tqvm!


ade coklat mentos..hehe

Maaf

Peristiwa hujung minggu yg lalu..alkisahnya tuan punya blog, Fariha minta sy siapkan 1000pcs apam mini dot2 utk customernya nak tema hitam putih..1st time sy terima order sebigini byk, dlm hati kate mmg x bole tido la mlm tu..sy pun mulakan la operasi seawal jam 0900 malam..

Tp yelah, ntah di mana silapnya, apam sy x menjadi!! rupanya mmg buruk sesangat wpun rsnye sama dan seperti biase. dot2 x menjadi, warna hitam jd coklat..huhu, sedihnya..ms tu dah 300pcs sy siapkan, dan 100pcs sy tolak tepi sbb teramat2 buruk..kul 0200pg sy sms Fariha bgtau give-up dah, x mmpu dah nak buat..time tu Fariha br siap bakar kek customernya..
Tp mujurlah Fariha x mrh, dlm hati mmg sy rasa amat2 bersalah..keesokan harinya mujurlah Fariha berjaya siapkan tempahan tersebut..dan yg membuatkan sy rs terharu, Fariha yg YM sy bgtau die berjaya siapkan tempahan tu. Sy mmg berniat nak sms die, tp disebabkan malu dan rs bersalah, sy batalkan niat nak sms die..apepun, semua ni menjadi pengajaran utk sy..kalau nk terima tempahan byk2, mmg sy kene apply cuti, x boleh buat time ada anak2, kesian anak2 sy kene mrh sbb mengacau..huhu..terima kasih byk2 utk Fariha sbb phm mslh yg berlaku..sy promote kan blog Fariha ni, wpun sbnrnya blog die mmg dah glamer sgt dah kat Kuala Terengganu ni..:D

http://farin-mecupcakes.blogspot.com

 

AMRIMA CAKES & CUPCAKES Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Sponsored by Blogger Template Gallery