Monday, December 26, 2011

Order yang lame disimpan..

Posted by irma at 7:07 PM 0 comments
yg order dari Kak Siti Zalaikhar..

yg ni order dr penjaga taska Damia

ni utk anak sedare yg comei tu, dh setahun dh, kejap je ms berlalu..

ni order dari Zura, utk program sekolah adiknya..


Sangat lame tidak mengupdate blog..ade shj halagan utk transfer gambar..rsnye ade je order yg dh x ingat..apepun, terima kasih buat yg sudi order..insyaALLAH akan ada pembaharuan nanti..yg rajin singgah blog sy, terima kasih tidak terhingga..

Wednesday, November 9, 2011

Apam Mekar

Posted by irma at 12:08 AM 0 comments


Apam mekar utk kwn hasben..buat lebih, Danish & Damia suka sgt kuih ni..

Kek Lapis Masam ..

Posted by irma at 12:04 AM 0 comments
ni gmbr yg betul, ade hawflakes kat atas..

ni gmbr terbalik, x nampak pun hawflakes..


Utk makan2 sendiri baru ni..mujur la anak2 tido waktu ni, dpt menjalankan tugasan dgn baik..hehe..tp ade jgk kekurangan, sbb hawflakes x ckup, abis dikerjakan oleh anakandaku..sikit je dpt diselamatkan..

Order dr En Fazlin

Posted by irma at 12:02 AM 0 comments

Tuesday, November 8, 2011

Happy Birthday..

Posted by irma at 11:57 PM 0 comments

simple deco


Thursday, October 6, 2011

Moist Choc Cake..

Posted by irma at 1:18 AM 0 comments
Gambar kek2 coklat je..gmbr dr mcm2 sudut, mane yg sempat snap je..apepun, terima kasih buat yg sudi order..order tarikh lain2, sekalikan je..;D



ni adik kat taska Damia order, ptg ni nk hantar kt die


ni order dr Angah



ni gmbr dlm peti sejuk, order dr Cek Nor


ni order dr kwn ofis, Aima..ade kekurangan sket pd kek ni..:(

TQ UALLS!







Tuesday, September 27, 2011

Kek Coklat

Posted by irma at 11:23 PM 0 comments
2 biji kek, diorder Kak Mardiah utk jamuan raye ofis..terkurang tu mntk maaf ye kak..



tulisan yg buruk :(




Apam merekah..

Posted by irma at 11:19 PM 0 comments
Untuk jamuan taska Danish..Danish tido ms buat ni, x smpt nak tnye die nak kaler ape, hentam je merah + hijau..Bgn pg esk, senyum2 je bile sy kate nak bwk g taska die..


merah + hijau

Saturday, September 10, 2011

Order lepas..

Posted by irma at 8:14 PM 0 comments
Order yg mmg sudah teramat lama, smpi dh hmpir2 lupe..rsnye ni pun ade je yg tertinggal..agak mls utk updtae blog..:(


72pcs muffin - yg ni utk penjaga taska Damia


2 biji - Izyan (regular customer)
sebiji - kwn hasben


kwn ofis - Mahadi






Monday, August 1, 2011

Order sblm puasa..

Posted by irma at 6:20 PM 0 comments
Sebiji kek, diorder oleh Sal, kwn ofis hasben utk makan2 kat ofis sehari sblm puasa..tqvm..


nyum2..

Order lepas..

Posted by irma at 6:18 PM 0 comments
2 biji kek, diorder oleh kwn atas kwn hasben..utk di bawa ke sekolah asrama anaknya..tqvm!


latarbelakang dapurku...huhu

Order dr kwn ofis..

Posted by irma at 6:13 PM 0 comments
Lame dah order ni..order dr Fairus utk puterinya Aisyah yg dah berusia 2 thn...cptnye ms berlalu, makin putih dan comel Aisyah...







Selamat Pengantin Baru..

Posted by irma at 6:09 PM 0 comments
Lame dah ni, br berkesempatan nk updated..sempena perkahwinan cikgu anakanda Danish, cikgu Irah..16pcs vanilla muffin..




warna coklat



Thursday, July 7, 2011

Makan-makan sendiri...:D

Posted by irma at 12:02 AM 0 comments
Tengah rajin, lagipun jualan harian tgh stop, sementara student cuti ni, saje wat mkn2..yg penting anakanda Danish suke mkn, kene rajin2 kan diri la pasni..hehe..:D



Apam mekar, semekar senyuman sbb mekar dgn eloknya, separuh sy bw ke ofis, separuh lg Danish bw ke taska


pizza sosej, kurang urmp sbb xde cheese


roti paung, tp x sesedap paung glamer kat durian burung tu..






Tuesday, July 5, 2011

Order dr kwn ofis..

Posted by irma at 10:27 PM 0 comments
Sebiji kek diorder oleh kwn ofis hasben..tqvm!


lelehan coklat, nyum2..

Monday, June 20, 2011

SELAMAT PENGANTIN BARU - IKA

Posted by irma at 7:51 PM 0 comments
warna merah ceri

susunan kurang menarik, jarak2 pulak ms amik gmbr ni

Sempena perkahwinan kawan ofis, sy sediakan vanilla cupcakes..Buat Ika, SELAMAT PENGANTIN BARU, MOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT..amin..


Kek Coklat - Kak Suzana

Posted by irma at 7:48 PM 0 comments

Monday, May 30, 2011

Order dr Kak Suzana - TQ

Posted by irma at 11:16 PM 0 comments
Kali ni mmg cepat update blog, kek ni pagi td br je hantar kpd tuannya..Order dr Kak Suzana yg mmg biase dah order utk sambutan birthday anaknya di taska..terima kasih byk2 ye akak, terkurang2 tu mntk maaf la ye..


3 thn, sama usia anakanda sy

2kg+ topping = RM70

Saturday, May 21, 2011

Kek Coklat - order dr Kak Fa

Posted by irma at 7:01 PM 0 comments
Sebiji kek..kak Fa teringin nk makan...(bby K fa kat dlm tu yg nak makan)..hehe..tqvm!

Moist Choc Cake..(order dr En Fazlin)

Posted by irma at 6:59 PM 0 comments
2 biji kek diorder En Fazlin..sebiji utk sambutan Hari Guru di sekolah isterinya, dan sebiji lg utk makan2..tqvm!
kek 4 segi seberat 2kg++, dan sebiji lg kek biase, 1kg++

siap...tgu En Fazlin dtg ambil di rumah

Damia - setahun

Posted by irma at 6:36 PM 0 comments
Spt biase, dah lame br updated..hehe..Simple je kek sempena birthday puteri comel sy, IMAN IRIS DAMIA yg dh setahun..kejap betul ms berlalu..peti sejuk tgh baiki lg ms ni, cita2 nk buat cheese cake terbantut lg, dan kek coklat jelah yg dpt dihasilkan..tu pun kurang sdp, sbb x sejuk..


umi nk kasi nyibuk jgk dlm blog..tu anak dara sy yg dh setahun, bersama abgnya yg sengaja pejam mate bile disuruh bergambar..:D (abaikan gmbr umi yg bambam tu)

simple kek, gabung sekali utk birthday en suami, bulan yg same..:D

kek ni utk taska Damia, mkn dgn kwn2..

Monday, May 2, 2011

Order Lepas..

Posted by irma at 7:51 PM 0 comments
2 biji kek diorder oleh kawan ofis en abi..order hari yg berlainan, agak lama juga dh tempahan ni, biasalah lambat mengupdate blog..tqvm!


ade coklat mentos..hehe

Maaf

Posted by irma at 7:32 PM 0 comments
Peristiwa hujung minggu yg lalu..alkisahnya tuan punya blog, Fariha minta sy siapkan 1000pcs apam mini dot2 utk customernya nak tema hitam putih..1st time sy terima order sebigini byk, dlm hati kate mmg x bole tido la mlm tu..sy pun mulakan la operasi seawal jam 0900 malam..
Tp yelah, ntah di mana silapnya, apam sy x menjadi!! rupanya mmg buruk sesangat wpun rsnye sama dan seperti biase. dot2 x menjadi, warna hitam jd coklat..huhu, sedihnya..ms tu dah 300pcs sy siapkan, dan 100pcs sy tolak tepi sbb teramat2 buruk..kul 0200pg sy sms Fariha bgtau give-up dah, x mmpu dah nak buat..time tu Fariha br siap bakar kek customernya..
Tp mujurlah Fariha x mrh, dlm hati mmg sy rasa amat2 bersalah..keesokan harinya mujurlah Fariha berjaya siapkan tempahan tersebut..dan yg membuatkan sy rs terharu, Fariha yg YM sy bgtau die berjaya siapkan tempahan tu. Sy mmg berniat nak sms die, tp disebabkan malu dan rs bersalah, sy batalkan niat nak sms die..apepun, semua ni menjadi pengajaran utk sy..kalau nk terima tempahan byk2, mmg sy kene apply cuti, x boleh buat time ada anak2, kesian anak2 sy kene mrh sbb mengacau..huhu..terima kasih byk2 utk Fariha sbb phm mslh yg berlaku..sy promote kan blog Fariha ni, wpun sbnrnya blog die mmg dah glamer sgt dah kat Kuala Terengganu ni..:D

http://farin-mecupcakes.blogspot.com

Sunday, April 24, 2011

Harga Koko Naik Lagi...:(

Posted by irma at 8:04 PM 0 comments
Terkejut betul sy minggu ni semasa ke kedai bakeri yg biasa sy pergi di Kuala Terengganu ni..harga koko naik lagi! dan naiknya bukan sedikit, RM5!! Masa mula2 sy wat biz kecil2 ni harga koko baru RM13 sekilo dan sy menjual kek dgn harga RM24. Kemudian naik kepada RM18 yg menyebabkan sy menaikkan harga kpd RM27. Itupun ada juga yg mengeluh..memandangkan koko merupakan bhn utama dan digunakan dgn jumlah yg byk, maka terpaksalah sy menaikkan harganya..
Dan kini harga meningkat lagi kepada RM23! Adui, mcm mana sy nak letak harga ni..kalau sy kekalkan harga, semacam tidak berbaloi rasanya..jd kwn2, rakan2, dgn rendah diri sy terpaksa menaikkan harga kpd RM30. Sy terpaksa juga menaikkan harga memandangkan harga bahan2 sampingan juga naik..tp harga ini akan bermula pd 02 Mei 2011. Jadi bg sesiapa yg order kek sblm tarikh ini, bolehlah dptkan kek dgn harga lama lagi..maaf kwn2..

Harga Baru (bermula 02/05/2011) = Moist Choc Cake, 1.1+kg RM30

Monday, April 11, 2011

Moist Choc Cake..

Posted by irma at 8:51 PM 0 comments
Owh, order yg lepas & agak lama dah..huhuhu..kemalasan utk mentransfer gambar..lepas ni pnjam BB en suami lah kalau nk cpt update..order dr regular customer, yg order ntah brape kali dah..terima kasih daun keladi, lain kali order lg ye..:D


order dr kwn hubby

order dr Kak Suzana utk hasbennya

Sunday, March 20, 2011

Moist Choc Cake

Posted by irma at 6:27 PM 0 comments
Entry ini disekalikan..order dr Kak Azmina & En Fazlin lg..terima kasih byk2..:D

Kak Azmina minta kek dipotong siap2

kek order dr En Fazlin, sempena kedatangan keluarga mertuanya...:D


Happy Birthday Ikhwan...:)

Posted by irma at 6:21 PM 0 comments
Ini juga entry yg tertangguh..mama Ikhwan order kek utk anaknya, dah 2 thn..dulu Ikhwan sama2 tinggal di taska Danish, tp skrg Danish dah bertukar taska..Happy Birthday Ikhwan syg, bulat & montel gitu..



coklat Smarties yg x nak melekat..huhu

Cupcakes..

Posted by irma at 6:15 PM 0 comments

OMG! Lambat betul mengupdated blog disebabkan tertangguhnye utk transfer gmbr..ade sekali ingat bwk kabel, tp bwk charger kamera..mcm2..order ni dr En Fazlin utk wifenye yg tersayang..malu2 incik ni ms nak bg bgtau ayat utk tulis atas cupcakes..apepun, terima kasih byk2 incik..:D,

cupcakes warna ungu, permintaan dr En Fazlin


Monday, December 26, 2011

Order yang lame disimpan..

yg order dari Kak Siti Zalaikhar..

yg ni order dr penjaga taska Damia

ni utk anak sedare yg comei tu, dh setahun dh, kejap je ms berlalu..

ni order dari Zura, utk program sekolah adiknya..


Sangat lame tidak mengupdate blog..ade shj halagan utk transfer gambar..rsnye ade je order yg dh x ingat..apepun, terima kasih buat yg sudi order..insyaALLAH akan ada pembaharuan nanti..yg rajin singgah blog sy, terima kasih tidak terhingga..

Wednesday, November 9, 2011

Apam Mekar



Apam mekar utk kwn hasben..buat lebih, Danish & Damia suka sgt kuih ni..

Kek Lapis Masam ..

ni gmbr yg betul, ade hawflakes kat atas..

ni gmbr terbalik, x nampak pun hawflakes..


Utk makan2 sendiri baru ni..mujur la anak2 tido waktu ni, dpt menjalankan tugasan dgn baik..hehe..tp ade jgk kekurangan, sbb hawflakes x ckup, abis dikerjakan oleh anakandaku..sikit je dpt diselamatkan..

Order dr En Fazlin


Tuesday, November 8, 2011

Happy Birthday..


simple deco


Thursday, October 6, 2011

Moist Choc Cake..

Gambar kek2 coklat je..gmbr dr mcm2 sudut, mane yg sempat snap je..apepun, terima kasih buat yg sudi order..order tarikh lain2, sekalikan je..;D



ni adik kat taska Damia order, ptg ni nk hantar kt die


ni order dr Angah



ni gmbr dlm peti sejuk, order dr Cek Nor


ni order dr kwn ofis, Aima..ade kekurangan sket pd kek ni..:(

TQ UALLS!







Tuesday, September 27, 2011

Kek Coklat

2 biji kek, diorder Kak Mardiah utk jamuan raye ofis..terkurang tu mntk maaf ye kak..



tulisan yg buruk :(




Apam merekah..

Untuk jamuan taska Danish..Danish tido ms buat ni, x smpt nak tnye die nak kaler ape, hentam je merah + hijau..Bgn pg esk, senyum2 je bile sy kate nak bwk g taska die..


merah + hijau

Saturday, September 10, 2011

Order lepas..

Order yg mmg sudah teramat lama, smpi dh hmpir2 lupe..rsnye ni pun ade je yg tertinggal..agak mls utk updtae blog..:(


72pcs muffin - yg ni utk penjaga taska Damia


2 biji - Izyan (regular customer)
sebiji - kwn hasben


kwn ofis - Mahadi






Monday, August 1, 2011

Order sblm puasa..

Sebiji kek, diorder oleh Sal, kwn ofis hasben utk makan2 kat ofis sehari sblm puasa..tqvm..


nyum2..

Order lepas..

2 biji kek, diorder oleh kwn atas kwn hasben..utk di bawa ke sekolah asrama anaknya..tqvm!


latarbelakang dapurku...huhu

Order dr kwn ofis..

Lame dah order ni..order dr Fairus utk puterinya Aisyah yg dah berusia 2 thn...cptnye ms berlalu, makin putih dan comel Aisyah...







Selamat Pengantin Baru..

Lame dah ni, br berkesempatan nk updated..sempena perkahwinan cikgu anakanda Danish, cikgu Irah..16pcs vanilla muffin..




warna coklat



Thursday, July 7, 2011

Makan-makan sendiri...:D

Tengah rajin, lagipun jualan harian tgh stop, sementara student cuti ni, saje wat mkn2..yg penting anakanda Danish suke mkn, kene rajin2 kan diri la pasni..hehe..:D



Apam mekar, semekar senyuman sbb mekar dgn eloknya, separuh sy bw ke ofis, separuh lg Danish bw ke taska


pizza sosej, kurang urmp sbb xde cheese


roti paung, tp x sesedap paung glamer kat durian burung tu..






Tuesday, July 5, 2011

Order dr kwn ofis..

Sebiji kek diorder oleh kwn ofis hasben..tqvm!


lelehan coklat, nyum2..

Monday, June 20, 2011

SELAMAT PENGANTIN BARU - IKA

warna merah ceri

susunan kurang menarik, jarak2 pulak ms amik gmbr ni

Sempena perkahwinan kawan ofis, sy sediakan vanilla cupcakes..Buat Ika, SELAMAT PENGANTIN BARU, MOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT..amin..


Kek Coklat - Kak Suzana

Monday, May 30, 2011

Order dr Kak Suzana - TQ

Kali ni mmg cepat update blog, kek ni pagi td br je hantar kpd tuannya..Order dr Kak Suzana yg mmg biase dah order utk sambutan birthday anaknya di taska..terima kasih byk2 ye akak, terkurang2 tu mntk maaf la ye..


3 thn, sama usia anakanda sy

2kg+ topping = RM70

Saturday, May 21, 2011

Kek Coklat - order dr Kak Fa

Sebiji kek..kak Fa teringin nk makan...(bby K fa kat dlm tu yg nak makan)..hehe..tqvm!

Moist Choc Cake..(order dr En Fazlin)

2 biji kek diorder En Fazlin..sebiji utk sambutan Hari Guru di sekolah isterinya, dan sebiji lg utk makan2..tqvm!
kek 4 segi seberat 2kg++, dan sebiji lg kek biase, 1kg++

siap...tgu En Fazlin dtg ambil di rumah

Damia - setahun

Spt biase, dah lame br updated..hehe..Simple je kek sempena birthday puteri comel sy, IMAN IRIS DAMIA yg dh setahun..kejap betul ms berlalu..peti sejuk tgh baiki lg ms ni, cita2 nk buat cheese cake terbantut lg, dan kek coklat jelah yg dpt dihasilkan..tu pun kurang sdp, sbb x sejuk..


umi nk kasi nyibuk jgk dlm blog..tu anak dara sy yg dh setahun, bersama abgnya yg sengaja pejam mate bile disuruh bergambar..:D (abaikan gmbr umi yg bambam tu)

simple kek, gabung sekali utk birthday en suami, bulan yg same..:D

kek ni utk taska Damia, mkn dgn kwn2..

Monday, May 2, 2011

Order Lepas..

2 biji kek diorder oleh kawan ofis en abi..order hari yg berlainan, agak lama juga dh tempahan ni, biasalah lambat mengupdate blog..tqvm!


ade coklat mentos..hehe

Maaf

Peristiwa hujung minggu yg lalu..alkisahnya tuan punya blog, Fariha minta sy siapkan 1000pcs apam mini dot2 utk customernya nak tema hitam putih..1st time sy terima order sebigini byk, dlm hati kate mmg x bole tido la mlm tu..sy pun mulakan la operasi seawal jam 0900 malam..

Tp yelah, ntah di mana silapnya, apam sy x menjadi!! rupanya mmg buruk sesangat wpun rsnye sama dan seperti biase. dot2 x menjadi, warna hitam jd coklat..huhu, sedihnya..ms tu dah 300pcs sy siapkan, dan 100pcs sy tolak tepi sbb teramat2 buruk..kul 0200pg sy sms Fariha bgtau give-up dah, x mmpu dah nak buat..time tu Fariha br siap bakar kek customernya..
Tp mujurlah Fariha x mrh, dlm hati mmg sy rasa amat2 bersalah..keesokan harinya mujurlah Fariha berjaya siapkan tempahan tersebut..dan yg membuatkan sy rs terharu, Fariha yg YM sy bgtau die berjaya siapkan tempahan tu. Sy mmg berniat nak sms die, tp disebabkan malu dan rs bersalah, sy batalkan niat nak sms die..apepun, semua ni menjadi pengajaran utk sy..kalau nk terima tempahan byk2, mmg sy kene apply cuti, x boleh buat time ada anak2, kesian anak2 sy kene mrh sbb mengacau..huhu..terima kasih byk2 utk Fariha sbb phm mslh yg berlaku..sy promote kan blog Fariha ni, wpun sbnrnya blog die mmg dah glamer sgt dah kat Kuala Terengganu ni..:D

http://farin-mecupcakes.blogspot.com

Sunday, April 24, 2011

Harga Koko Naik Lagi...:(

Terkejut betul sy minggu ni semasa ke kedai bakeri yg biasa sy pergi di Kuala Terengganu ni..harga koko naik lagi! dan naiknya bukan sedikit, RM5!! Masa mula2 sy wat biz kecil2 ni harga koko baru RM13 sekilo dan sy menjual kek dgn harga RM24. Kemudian naik kepada RM18 yg menyebabkan sy menaikkan harga kpd RM27. Itupun ada juga yg mengeluh..memandangkan koko merupakan bhn utama dan digunakan dgn jumlah yg byk, maka terpaksalah sy menaikkan harganya..

Dan kini harga meningkat lagi kepada RM23! Adui, mcm mana sy nak letak harga ni..kalau sy kekalkan harga, semacam tidak berbaloi rasanya..jd kwn2, rakan2, dgn rendah diri sy terpaksa menaikkan harga kpd RM30. Sy terpaksa juga menaikkan harga memandangkan harga bahan2 sampingan juga naik..tp harga ini akan bermula pd 02 Mei 2011. Jadi bg sesiapa yg order kek sblm tarikh ini, bolehlah dptkan kek dgn harga lama lagi..maaf kwn2..

Harga Baru (bermula 02/05/2011) = Moist Choc Cake, 1.1+kg RM30

Monday, April 11, 2011

Moist Choc Cake..

Owh, order yg lepas & agak lama dah..huhuhu..kemalasan utk mentransfer gambar..lepas ni pnjam BB en suami lah kalau nk cpt update..order dr regular customer, yg order ntah brape kali dah..terima kasih daun keladi, lain kali order lg ye..:D


order dr kwn hubby

order dr Kak Suzana utk hasbennya

Sunday, March 20, 2011

Moist Choc Cake

Entry ini disekalikan..order dr Kak Azmina & En Fazlin lg..terima kasih byk2..:D

Kak Azmina minta kek dipotong siap2

kek order dr En Fazlin, sempena kedatangan keluarga mertuanya...:D


Happy Birthday Ikhwan...:)

Ini juga entry yg tertangguh..mama Ikhwan order kek utk anaknya, dah 2 thn..dulu Ikhwan sama2 tinggal di taska Danish, tp skrg Danish dah bertukar taska..Happy Birthday Ikhwan syg, bulat & montel gitu..



coklat Smarties yg x nak melekat..huhu

Cupcakes..

OMG! Lambat betul mengupdated blog disebabkan tertangguhnye utk transfer gmbr..ade sekali ingat bwk kabel, tp bwk charger kamera..mcm2..order ni dr En Fazlin utk wifenye yg tersayang..malu2 incik ni ms nak bg bgtau ayat utk tulis atas cupcakes..apepun, terima kasih byk2 incik..:D,

cupcakes warna ungu, permintaan dr En Fazlin


 

AMRIMA CAKES & CUPCAKES Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Sponsored by Blogger Template Gallery