Monday, August 31, 2009

Kek utk Zura

Posted by irma at 5:58 PM 0 comments
Cuti Merdeka baru2 ni, saya telah menyediakan ke utk Zura (bakal biras) yg kebetulan blk menyambut puasa bersama keluarga & insan tersayang. Mmg dh lame saya nak bg Zura kek ni, jd kebetulan free hari tu, dptlah saya berikan kpd Zura..Dlm ms yg same, sy cuba utk membuat cupcakes..Byk lg perlu dibaiki..InsyaAllah, akan dtg sy akan menyediakan cupcakes yg dpt memuaskan hati semua..



Kek dlm bekas 4 segi

Dari pandangan atas

Rupa cupcakes..

Saturday, August 29, 2009

Moist Choc Cake from Aida

Posted by irma at 8:07 PM 0 comments
Jumaat baru2 ni Aida order sebiji kek, utk dibawa ke rumah keluarganya..Aida minta supaya dipotong kpd 16 slices, senang utk adik2 nya ambil katanya..Harap2 Aida puas hati ye.Lepas ni bole promote kat warga Library pulak ye Aida..hehe..TQVM



Rupa kek sebelum dipotong

Kek siap dipotong 16 slices

Siap masuk kotak

Friday, August 28, 2009

Pengumuman..

Posted by irma at 6:25 PM 0 comments
Disebabkan masalah yg tidak dapat dielakkan, tempahan untuk kerepek hanya dibuka sehingga 01hb September (Selasa) sahaja. Ini bagi memastikan tempahan sedia ada, dapat disempurnakan. Bagi yg masih berminat, jgn lupe utk menghubungi saya. Terima kasih..

Wednesday, August 26, 2009

Order dr Seremban

Posted by irma at 7:52 PM 0 comments
Jauhnye order kali kali ni..One of my best friend ms kat UPM dulu..Wid berharap sgt sy dpt pos kek ni..Sy pn x berape yakin mule2 tu, tp sbb x nak menghampakan Wid, sy cube jgk.Wid kate potong kek tu biar x hancur..Lgpun Wid keje Pos Msia, sy pikir lg cpt smpi kat Wid kek ni..Harap2 kek berjaya sampai pada Wid dgn selamat..Amin..



Rupe kek sblm dipotong

Terpaksa masukkan dlm 3 bekas, sbb x de bekas yg besar

Ni rupe kek yg telah siap nak pos utk Widya

Monday, August 24, 2009

Order From Fairus..

Posted by irma at 9:58 PM 0 comments
Ni kek pertama org order sepanjang Ramadhan. Order drpd Fairus, kwn ofis saya. Katanya utk makan2..Saya letakkan coklat warna warni disekeliling kek..Harap2 Fairus puah hati ye.. TQ



Rupa kek dgn coklat warna warni

Tgk dekat sikit

Saturday, August 22, 2009

Jom order kerepek..

Posted by irma at 10:49 PM 0 comments
Minta maaf, lambat masukkan gambar..Sesiapa yg nak order, tempahan masih dibuka. Bagi yg nak merasa, cuma RM2 sahaja sepeket.. Original dari kampung, pasti puas hati..Jgn lupe utk order ya..


Kerepek Pisang Tanduk = RM 14.00 sekilo

Kerepek Ubi Masin = RM 9.80 sekilo

Jejari Udang = RM 14.80 sekilo

Jejari Ubi = RM 9.80 sekilo

Kacang Hijau= RM 15.60 sekilo (mesti cuba, kerepek ni ringan,walaupun 1/2kg, boleh dapat dalam kuantiti yg banyak)

Keperk Ubi Pedas Kering = RM 12.80 sekilo

Kerepek Ubi Pedas Basah = RM 13.00 sekilo

Kerepek Bawang = RM 9.50 sekilo








Thursday, August 20, 2009

3 biji Kek Choc Moist

Posted by irma at 12:50 AM 0 comments
First time dlm sehari buat 3 kek. Kelam kabut jugak lah saya membuatnya, alhamdulillah berjaya juga menyiapkan walaupun hampir lewat pagi baru sudah semuanya. Order dari SIL utk ofisnya..Arini dtg ofis, masih segar bugar wpun hakikatnya saya x berape cukup tido mlm td..hehe. SIL minta setiap kek dipotong 20 slice. Mmg rumit, sbb potongan kek yg kecil agak menyukarkan utk membalutnya bagi setiap slice tersebut. Apepun, alhamdulillah, saya dpt juga memenuhi permintaannya. Hrp2 puas hati ye.. tqvm


3 biji kek siap dipotong 20 slice setiap biji

Tgk dekat sikit

Siap masuk kotak utk dihantar

Tuesday, August 18, 2009

Kerepek dah masuk..

Posted by irma at 10:01 PM 1 comments
Bersempena Syawal yg bakal tiba, saya masukkan kerepek utk diorder bagi anda yg berminat..Original from kampung, rasenya dijamin mmg sedap! Gambar setiap satu saya masukkan kemudian, yg masuk dulu senarai harga..Sesiapa yg berminat, bole contact ye..Tarikh tutup order 05/09/2009..cepat2 order ye..


SENARAI HARGA :


1. Kerepek Ubi Masin = RM 9.80 @ sekilo

2. Kerepek Ubi Pedas Kering = RM 12.80 @ sekilo

3. Kerepek Ubi Pedas Basah = RM 13.00 @ sekilo

4. Jejari Ubi = RM 9.80 @ sekilo

5. Kerepek Pisang Tanduk = RM 14.00 @ sekilo

6. Kerepek Bawang = RM 9.50 @ sekilo

7. Jejari Udang = RM 14.80 @ sekilo

8. Kacang Hijau = RM 15.60 @ sekilo


Bagi yg nak rasa, semuanya ada dlm packing kecik, cuma RM2 sahaja sepeket..

Terdapat pelbagai jenis kerepek utk dipilih

Apam pisang.

Posted by irma at 9:56 PM 0 comments

Mak kat Bangi buat kuih jugak utk jualan hari2..tp skrg ni x banyak jenis, kalau dulu2 zaman saya sekolah berbelas2 jenis..smpi saya adik beradik siap perang ni tlg mak wat kuih..hehe.skrg ni mak wat sorang2 je..ni je yg saya smpt amik gmbr, yg len2 saya terlepas sbb saya tertido awal..jd mak saya dh hntar kuih tu..apam ni mmg sedap, saya bole makan 3 biji sekaligus..pas2 ni saya cube pulak lah..


Gebu2 apam pisang ni

Tgk jauh sikit gambar

Kek utk makan2..

Posted by irma at 9:52 PM 0 comments
Masa bercuti di Bangi baru2 ni, saya buatkan sebiji kek utk makan2.. Nak rasa kelainan, saya letakkan filling blueberry..Kejap je licin, anak2 buah suka makan kek.. Pas ni Mak Lang buat lg ye..simple decoration je

Buat kek 4 segi

Ade blueberry filling kat atas tu

Order sblm cuti

Posted by irma at 9:39 PM 0 comments
Sblm saya balik bercuti ke Bangi mgu lepas, Kak Suzana ade order sebiji kek. Alhamdulillah, berjaya jugak saya siapkan. Lepas hntr je kat Kak Suzana, saya terus bertolak ke Bangi. Nak raikan adik saya konvo kat UKM.(http://amrima.wordpress.com).


Kek utk Kak Suzana, ade coklat sikit kat tgh2 tu

Siap dh utk dihantar

Wednesday, August 12, 2009

Moist Choc Cake..

Posted by irma at 6:15 PM 0 comments
Kali ni Shikin order Moist Choc Cake utk Anniversary. Shikin mntk tulis kat atas, tkt jgk sbnrnye kalau tulisan x menjadi, tp saya cube sedaya upaya. Alhamdulillah, rsnye not bad la kan..hehe. Shikin nak ari Sabtu sbnrnye, tp esk saya dh nak blk Bangi, so Shikin kate x pelah ari Khamis pn..Tq Shikin. Arini kek utk jualan x buat, sbb student dh nak bercuti semester mgu depan. Jd sebijik kek je la projek saya mlm td..Hrp2 Shikin puas hati ye..


Ada susunan coklat kat tepi2 tu..

Tuesday, August 11, 2009

Order from Ofis Hubby..

Posted by irma at 6:08 PM 1 comments
Alhamdulillah, masih ade lg permintaan. Mlm td saya siapkan 2 biji kek spt mlm sebelumnya. Sebiji utk jualan spt biasa, dan sebiji lg utk hubby bwk g ofis..Kali ni saya tabur coklat warna warni. Kalau jumpe kat anakanda saya ni, alamat terpaksalah saya berperang dgn die..hehehe


Ni rupa kek utk hubby bawak g ofis

Ni rupa kek utk jualan spt biase

Rupa kedua2 kek yg saya buat mlm td

Monday, August 10, 2009

Moist Choc Cake...

Posted by irma at 7:14 PM 0 comments
Alhamdulillah, ade lg org order. Kak Hazmin order Moist Choc Cake. So, mlm td kene buat 2 biji kek le..Kak Hazmin x request ape2, so saya buatkan kek yg biase shj. Harap2 Kak Hazmin puas hati ye..


Ni kek utk jualan hari2..

Ni Moist Choc Cake yg Kak Hazmin order

Dua2 kek yg siap untuk dihantar

Sunday, August 9, 2009

Brownies utk makan2..

Posted by irma at 8:04 PM 0 comments
Dah lame teringin nak brownies, so kebetulan free mgu lepas, saya pn buat la..Kalau harapkan saya sorang, msti x abis. So, saya bwk g umah mak mertua. Alhamdulillah, licin sumenye..hehe. Next time, bole wat lg.

Brownies dgn taburan coklat rice

Order from Nomi..

Posted by irma at 7:43 PM 0 comments
Oder drpd Nomi Sabtu lepas. Nomi mntk tulis sikit kat atas kek tu.. Tp tulisan kurang memuaskan, sori ye Nomi. InsyaAllah akan dibaiki lg next time..Kejap je dh setahun Nomi kahwin. X susah mane nk cr umah Nomi sbb ms Nomi kahwin dulu, saya g umah die. Kebetulan hari tu buat brownies utk mak mertua, so bg sikit utk Nomi..Tq 4 order Nomi...


Moist choc cake dgn taburan potongan coklat

Brownies utk Nomi

Ready utk dihantar kepada Nomi












Saturday, August 1, 2009

Biskut Raya..

Posted by irma at 11:54 PM 0 comments
Terdapat 14 jenis pilihan Biskut Raya utk memeriahkan Aidilfitri anda:-

Tricky Milky (hot)

Telur Ikan

Tart Teratai

Tart Bluberry

Suji Salju

Sayang (hot)

Sasaparila (hot)

Nian

Multinut (hot)

Jambangan Kasih

Honk Tonk

Green Peas Almond

Golden Coconut Flake

Cornflakes Crunchy (hot)


Harga : RM 21.00 (50 biji)




































































Monday, August 31, 2009

Kek utk Zura

Cuti Merdeka baru2 ni, saya telah menyediakan ke utk Zura (bakal biras) yg kebetulan blk menyambut puasa bersama keluarga & insan tersayang. Mmg dh lame saya nak bg Zura kek ni, jd kebetulan free hari tu, dptlah saya berikan kpd Zura..Dlm ms yg same, sy cuba utk membuat cupcakes..Byk lg perlu dibaiki..InsyaAllah, akan dtg sy akan menyediakan cupcakes yg dpt memuaskan hati semua..



Kek dlm bekas 4 segi

Dari pandangan atas

Rupa cupcakes..

Saturday, August 29, 2009

Moist Choc Cake from Aida

Jumaat baru2 ni Aida order sebiji kek, utk dibawa ke rumah keluarganya..Aida minta supaya dipotong kpd 16 slices, senang utk adik2 nya ambil katanya..Harap2 Aida puas hati ye.Lepas ni bole promote kat warga Library pulak ye Aida..hehe..TQVM



Rupa kek sebelum dipotong

Kek siap dipotong 16 slices

Siap masuk kotak

Friday, August 28, 2009

Pengumuman..

Disebabkan masalah yg tidak dapat dielakkan, tempahan untuk kerepek hanya dibuka sehingga 01hb September (Selasa) sahaja. Ini bagi memastikan tempahan sedia ada, dapat disempurnakan. Bagi yg masih berminat, jgn lupe utk menghubungi saya. Terima kasih..

Wednesday, August 26, 2009

Order dr Seremban

Jauhnye order kali kali ni..One of my best friend ms kat UPM dulu..Wid berharap sgt sy dpt pos kek ni..Sy pn x berape yakin mule2 tu, tp sbb x nak menghampakan Wid, sy cube jgk.Wid kate potong kek tu biar x hancur..Lgpun Wid keje Pos Msia, sy pikir lg cpt smpi kat Wid kek ni..Harap2 kek berjaya sampai pada Wid dgn selamat..Amin..



Rupe kek sblm dipotong

Terpaksa masukkan dlm 3 bekas, sbb x de bekas yg besar

Ni rupe kek yg telah siap nak pos utk Widya

Monday, August 24, 2009

Order From Fairus..

Ni kek pertama org order sepanjang Ramadhan. Order drpd Fairus, kwn ofis saya. Katanya utk makan2..Saya letakkan coklat warna warni disekeliling kek..Harap2 Fairus puah hati ye.. TQ



Rupa kek dgn coklat warna warni

Tgk dekat sikit

Saturday, August 22, 2009

Jom order kerepek..

Minta maaf, lambat masukkan gambar..Sesiapa yg nak order, tempahan masih dibuka. Bagi yg nak merasa, cuma RM2 sahaja sepeket.. Original dari kampung, pasti puas hati..Jgn lupe utk order ya..


Kerepek Pisang Tanduk = RM 14.00 sekilo

Kerepek Ubi Masin = RM 9.80 sekilo

Jejari Udang = RM 14.80 sekilo

Jejari Ubi = RM 9.80 sekilo

Kacang Hijau= RM 15.60 sekilo (mesti cuba, kerepek ni ringan,walaupun 1/2kg, boleh dapat dalam kuantiti yg banyak)

Keperk Ubi Pedas Kering = RM 12.80 sekilo

Kerepek Ubi Pedas Basah = RM 13.00 sekilo

Kerepek Bawang = RM 9.50 sekilo








Thursday, August 20, 2009

3 biji Kek Choc Moist

First time dlm sehari buat 3 kek. Kelam kabut jugak lah saya membuatnya, alhamdulillah berjaya juga menyiapkan walaupun hampir lewat pagi baru sudah semuanya. Order dari SIL utk ofisnya..Arini dtg ofis, masih segar bugar wpun hakikatnya saya x berape cukup tido mlm td..hehe. SIL minta setiap kek dipotong 20 slice. Mmg rumit, sbb potongan kek yg kecil agak menyukarkan utk membalutnya bagi setiap slice tersebut. Apepun, alhamdulillah, saya dpt juga memenuhi permintaannya. Hrp2 puas hati ye.. tqvm


3 biji kek siap dipotong 20 slice setiap biji

Tgk dekat sikit

Siap masuk kotak utk dihantar

Tuesday, August 18, 2009

Kerepek dah masuk..

Bersempena Syawal yg bakal tiba, saya masukkan kerepek utk diorder bagi anda yg berminat..Original from kampung, rasenya dijamin mmg sedap! Gambar setiap satu saya masukkan kemudian, yg masuk dulu senarai harga..Sesiapa yg berminat, bole contact ye..Tarikh tutup order 05/09/2009..cepat2 order ye..


SENARAI HARGA :


1. Kerepek Ubi Masin = RM 9.80 @ sekilo

2. Kerepek Ubi Pedas Kering = RM 12.80 @ sekilo

3. Kerepek Ubi Pedas Basah = RM 13.00 @ sekilo

4. Jejari Ubi = RM 9.80 @ sekilo

5. Kerepek Pisang Tanduk = RM 14.00 @ sekilo

6. Kerepek Bawang = RM 9.50 @ sekilo

7. Jejari Udang = RM 14.80 @ sekilo

8. Kacang Hijau = RM 15.60 @ sekilo


Bagi yg nak rasa, semuanya ada dlm packing kecik, cuma RM2 sahaja sepeket..

Terdapat pelbagai jenis kerepek utk dipilih

Apam pisang.


Mak kat Bangi buat kuih jugak utk jualan hari2..tp skrg ni x banyak jenis, kalau dulu2 zaman saya sekolah berbelas2 jenis..smpi saya adik beradik siap perang ni tlg mak wat kuih..hehe.skrg ni mak wat sorang2 je..ni je yg saya smpt amik gmbr, yg len2 saya terlepas sbb saya tertido awal..jd mak saya dh hntar kuih tu..apam ni mmg sedap, saya bole makan 3 biji sekaligus..pas2 ni saya cube pulak lah..


Gebu2 apam pisang ni

Tgk jauh sikit gambar

Kek utk makan2..

Masa bercuti di Bangi baru2 ni, saya buatkan sebiji kek utk makan2.. Nak rasa kelainan, saya letakkan filling blueberry..Kejap je licin, anak2 buah suka makan kek.. Pas ni Mak Lang buat lg ye..simple decoration je

Buat kek 4 segi

Ade blueberry filling kat atas tu

Order sblm cuti

Sblm saya balik bercuti ke Bangi mgu lepas, Kak Suzana ade order sebiji kek. Alhamdulillah, berjaya jugak saya siapkan. Lepas hntr je kat Kak Suzana, saya terus bertolak ke Bangi. Nak raikan adik saya konvo kat UKM.(http://amrima.wordpress.com).


Kek utk Kak Suzana, ade coklat sikit kat tgh2 tu

Siap dh utk dihantar

Wednesday, August 12, 2009

Moist Choc Cake..

Kali ni Shikin order Moist Choc Cake utk Anniversary. Shikin mntk tulis kat atas, tkt jgk sbnrnye kalau tulisan x menjadi, tp saya cube sedaya upaya. Alhamdulillah, rsnye not bad la kan..hehe. Shikin nak ari Sabtu sbnrnye, tp esk saya dh nak blk Bangi, so Shikin kate x pelah ari Khamis pn..Tq Shikin. Arini kek utk jualan x buat, sbb student dh nak bercuti semester mgu depan. Jd sebijik kek je la projek saya mlm td..Hrp2 Shikin puas hati ye..


Ada susunan coklat kat tepi2 tu..

Tuesday, August 11, 2009

Order from Ofis Hubby..

Alhamdulillah, masih ade lg permintaan. Mlm td saya siapkan 2 biji kek spt mlm sebelumnya. Sebiji utk jualan spt biasa, dan sebiji lg utk hubby bwk g ofis..Kali ni saya tabur coklat warna warni. Kalau jumpe kat anakanda saya ni, alamat terpaksalah saya berperang dgn die..hehehe


Ni rupa kek utk hubby bawak g ofis

Ni rupa kek utk jualan spt biase

Rupa kedua2 kek yg saya buat mlm td

Monday, August 10, 2009

Moist Choc Cake...

Alhamdulillah, ade lg org order. Kak Hazmin order Moist Choc Cake. So, mlm td kene buat 2 biji kek le..Kak Hazmin x request ape2, so saya buatkan kek yg biase shj. Harap2 Kak Hazmin puas hati ye..


Ni kek utk jualan hari2..

Ni Moist Choc Cake yg Kak Hazmin order

Dua2 kek yg siap untuk dihantar

Sunday, August 9, 2009

Brownies utk makan2..

Dah lame teringin nak brownies, so kebetulan free mgu lepas, saya pn buat la..Kalau harapkan saya sorang, msti x abis. So, saya bwk g umah mak mertua. Alhamdulillah, licin sumenye..hehe. Next time, bole wat lg.


Brownies dgn taburan coklat rice

Order from Nomi..

Oder drpd Nomi Sabtu lepas. Nomi mntk tulis sikit kat atas kek tu.. Tp tulisan kurang memuaskan, sori ye Nomi. InsyaAllah akan dibaiki lg next time..Kejap je dh setahun Nomi kahwin. X susah mane nk cr umah Nomi sbb ms Nomi kahwin dulu, saya g umah die. Kebetulan hari tu buat brownies utk mak mertua, so bg sikit utk Nomi..Tq 4 order Nomi...


Moist choc cake dgn taburan potongan coklat

Brownies utk Nomi

Ready utk dihantar kepada Nomi












Saturday, August 1, 2009

Biskut Raya..

Terdapat 14 jenis pilihan Biskut Raya utk memeriahkan Aidilfitri anda:-

Tricky Milky (hot)

Telur Ikan

Tart Teratai

Tart Bluberry

Suji Salju

Sayang (hot)

Sasaparila (hot)

Nian

Multinut (hot)

Jambangan Kasih

Honk Tonk

Green Peas Almond

Golden Coconut Flake

Cornflakes Crunchy (hot)


Harga : RM 21.00 (50 biji)




































































 

AMRIMA CAKES & CUPCAKES Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Sponsored by Blogger Template Gallery