Monday, July 9, 2012

Tart Nenas

Posted by irma at 7:03 PM 0 comments
ala2 rajin lg ms ni, bentuk bunga
ala2 anakanda start mengacau, gentel2 jelah ;)     



My 1st Pavlova

Posted by irma at 7:00 PM 0 comments




Lama sgt dh i teringin nk makan pavlova ni..tgk resepi mmg x susah pun, tp biasalah asik tertangguh..Tercapai juga akhirnya..mmg sedap! I mmg kurangkan gula sbb melalui pembacaan sememangnya pavlova ni manis..buah mangga + kiwi shj yg ada..strawberry jauh pulak nk pergi membelinya..:)

Belajar Fondant

Posted by irma at 6:56 PM 0 comments

Ruginya i tak google dlu pic2 kek fondant yg cantik sblm attend kelas ni..i belajar mcm mane cr nak buat fondant..tq Kak Mas yg mengajar..perlukan lebih byk latihan & praktikal..insyaALLAH akan cuba lebih baik lg :)

Butter Cheesecake

Posted by irma at 6:53 PM 0 comments

Gambar lama..hehe..br terfikir bole ambil gmbr dari FB..yg ni lama dh ye, kwn i yg mengidam nk mkn kek ni..dlm ms yg same, smpt la i g melawat tapak bisneznye yg makin rancak & berjaya..alhamdulillah, sukanya bila tgk rakan2 yg berjaya..tq Alang yg order kek ni :)

Monday, June 11, 2012

Cupcakes

Posted by irma at 8:20 PM 0 comments

Saya akui yg blog ini spt kurang serinya skrg..sy akui itu adalah kesilapan sy sendiri..kebanyakan gmbr ada di dlm handphone, tp sy x tau utk trasnfer..huhu..gambar ini pun sy ambil dari album pertunangan adik sy..
16pcs cupcakes utk majlis tunang adik sy, Mei yg lalu, tema warna ungu..selain itu sy sediakan 50pcs muffin utk tetamu di pihak lelaki
Harap2 slps blog ini akan kembali berseri & akan selalu diupdate..(boleh ke x ni??)


Sunday, May 13, 2012

Happy Birthday

Posted by irma at 11:49 PM 0 comments
Mini ice-cream cake..utk makan2 sempena bday abi..kecil2 lan je, utk makan2 kami 4 beranak

moist choc cake lapis dgn aiskrim

rupe dlmnya


Semoga pjg umur & sentiasa diberi keberkatan oleh-Nya..amin :D

200pcs choc muffin

Posted by irma at 11:45 PM 0 comments
 ready nk hntr, nk cpt lunch pun skip


wah2..sgt lame sunyi sepi, sampaikan sudah bertukar rupenya utk post catatan..order sgt lame tersimpan, 200pcs muffin coklat..tq pd yg order :D

Tuesday, March 13, 2012

Kek & Apam

Posted by irma at 8:59 PM 0 comments
moist choc cake

mini apam mekar

ready utk hntr


Sebiji kek utk makan2 yg tokei taska order..i sediakan apam utk anak2 kt taska tu

My Danish - 4yr

Posted by irma at 8:51 PM 0 comments
muffin vanilla

muffin choc

muffin utk kwn2 Danish - 2.30 pg umi tido siapkan packing ni..hehe

kek utk cikgu2 Danish

kek Birthday - i x puas hati ms ni sbnrnye, kesihatan kurang memuaskan ms ni, tp sbb dh tempah edible image ni, gagahkan diri jgk utk siapkan


Tahniah Shahida

Posted by irma at 8:50 PM 0 comments
Kek utk Shahida sempena wedding die..gmbr dgn pengantin x smpt nk snap, anak2 membuaskan diri mereka..hehe

Apam Mekar

Posted by irma at 8:49 PM 0 comments

Apam mekar utk kawan hasben sempena kenduri kesyukuran naik rumah :D

Tahniah Izyan

Posted by irma at 8:47 PM 0 comments

Utk Izyan yg selalu order kek tu..Alhamdulillah, berkesempatan ke majlis kahwinnya, sgt2 baik Izyan ni, moga kekal bahagia ke akhir hayat..amin

Muffin Vanilla

Posted by irma at 8:28 PM 0 comments
75pc muffin vanilla

Order utk latihan koir oleh Kak Roma..TQ

Potluck

Posted by irma at 8:21 PM 0 comments
2 biji moist choc cake

my apam polkadot


Wah, sudah sebulan i x update blog..hehe..bkn sbb bz, tp i cari kabel utk trasfer gmbr ni x jumpe2..akhirnye jumpe jgk..gmbr2 yg dh lame terperuk dlm kamera..satu persatu i keluarkan wpun story dh basi ye..:D

Tuesday, January 24, 2012

Pizza

Posted by irma at 10:51 PM 0 comments
rupe siap msk, saje kasi garing

dlm oven, muat sekali msk 2 loyang 9 inci

rupe pizza dekat sket

menu minum ptg

Ms ni sgt free, yelah cuti pjg kan br2 ni..anak2 pun tido, en abi pun kuar ade keje, jd start le ke dapur..sy ni jenis x bole nak duduk diam ye, bhn2 pun ade, so sy sediakan pizza..bkn ssh pun kan, adunan doh lebih kurang mcm buat donut je, yg topping tu kite hentam jela kan..sy letak daging burger je sbb daging hancur x de pun..hehe..then, potong je bwg bulat2..anak2 bgn tido bole makan..sy sgt puas hati kalau anak2 suka makanan yg sy hidangkan..
Dan sememangnya sy amat2 jarang membeli makanan di kedai..sy lebih berpuas hati dpt sediakan hidangan dari air tangan sy sendiri utk anak2 dan suami..sy akui sy bukanlah pandai memasak, tp mmg suka memasak utk keluarga sy..mak sy selalu pesan "kalau nk anak dgr ckp kita, kene sediakan makanan dr air tangan kita". Moga2 kata mak sy itu akan menjad kenyataan..:D

Makan2..

Posted by irma at 10:45 PM 0 comments
apam mekar & agar2 roti

apam mekar (apam aiskrim)

agar2 roti


Untuk makan2 ofis lame..kwn kate i cuma bwk makanan manis2, so ini je yg i bwk..hehe..nk buat kek, depa dh sedia2 biji kek, so x kan i nak tmbh kek lg kan..sgt kenyang jamuan itu hari, tq FST..

Kek Pelangi :D

Posted by irma at 10:22 PM 0 comments
sesi mengkaler2..Danish sgt xcited, tp ms ni sgt baik sbb x mengacau uminye..asik tnye bile bole makan :D


ni rupe kek i, alhamdulillah, sdh menjangkau 30an..

ni rupe slps dipotong..yg biase sy tgk setiap lapis dgn aising, tp sy x minat aising, jd sy lapis nipis dgn blueberry filling


Cita2 nk membuat kek pelangi ni tercapai juga..sy tgk resepi pun mudah je, cuma yg lecehnye sbb nak mengkaler2 ni..kalau mak i, lame dh tolak buat kek cmni..hehe..tp sgt relax sbb anak2 sgt baik ms ni..:D
Rasa kek ni pd sy lebih kurang mcm kek butter je, cume lembut sbb menggunakan telur putih yg byk..kalau nk cube bole tgk resepi kat sini

Sunday, January 8, 2012

Apam Polkadot vs Apam Marble

Posted by irma at 10:18 PM 0 comments
Asalnye mmg apam polkadot, tp sbb nk cpt, bertukar menjadi marble..hehe..byk jgk dpt polkadot tu, tp dh kene ngap dgn anak2..tgal 7 biji je utk gambar..versi layer pun ade jgk, tp x smpt nk snap..sdp apam ni, lg2 kalau tgh panas..:D

Wednesday, January 4, 2012

Order dr kwn ofis

Posted by irma at 7:30 PM 0 comments

Order dr kwn ofis, Zu utk anakandanya..tq2..

My 1st RVC

Posted by irma at 7:13 PM 0 comments

Fisrt time buat red velvet cake..kalau tgk resepi mmg senang je nk membuatnye, tp x thn sbb anakanda sgt2 mengacau ms ni..nk tgu depa tido, sy yg tertido dlu..hehe..apepu, byk lg yg kene perbaiki..:D

Monday, July 9, 2012

Tart Nenas

ala2 rajin lg ms ni, bentuk bunga
ala2 anakanda start mengacau, gentel2 jelah ;)     



My 1st Pavlova





Lama sgt dh i teringin nk makan pavlova ni..tgk resepi mmg x susah pun, tp biasalah asik tertangguh..Tercapai juga akhirnya..mmg sedap! I mmg kurangkan gula sbb melalui pembacaan sememangnya pavlova ni manis..buah mangga + kiwi shj yg ada..strawberry jauh pulak nk pergi membelinya..:)

Belajar Fondant


Ruginya i tak google dlu pic2 kek fondant yg cantik sblm attend kelas ni..i belajar mcm mane cr nak buat fondant..tq Kak Mas yg mengajar..perlukan lebih byk latihan & praktikal..insyaALLAH akan cuba lebih baik lg :)

Butter Cheesecake


Gambar lama..hehe..br terfikir bole ambil gmbr dari FB..yg ni lama dh ye, kwn i yg mengidam nk mkn kek ni..dlm ms yg same, smpt la i g melawat tapak bisneznye yg makin rancak & berjaya..alhamdulillah, sukanya bila tgk rakan2 yg berjaya..tq Alang yg order kek ni :)

Monday, June 11, 2012

Cupcakes


Saya akui yg blog ini spt kurang serinya skrg..sy akui itu adalah kesilapan sy sendiri..kebanyakan gmbr ada di dlm handphone, tp sy x tau utk trasnfer..huhu..gambar ini pun sy ambil dari album pertunangan adik sy..
16pcs cupcakes utk majlis tunang adik sy, Mei yg lalu, tema warna ungu..selain itu sy sediakan 50pcs muffin utk tetamu di pihak lelaki
Harap2 slps blog ini akan kembali berseri & akan selalu diupdate..(boleh ke x ni??)


Sunday, May 13, 2012

Happy Birthday

Mini ice-cream cake..utk makan2 sempena bday abi..kecil2 lan je, utk makan2 kami 4 beranak

moist choc cake lapis dgn aiskrim

rupe dlmnya


Semoga pjg umur & sentiasa diberi keberkatan oleh-Nya..amin :D

200pcs choc muffin

 ready nk hntr, nk cpt lunch pun skip


wah2..sgt lame sunyi sepi, sampaikan sudah bertukar rupenya utk post catatan..order sgt lame tersimpan, 200pcs muffin coklat..tq pd yg order :D

Tuesday, March 13, 2012

Kek & Apam

moist choc cake

mini apam mekar

ready utk hntr


Sebiji kek utk makan2 yg tokei taska order..i sediakan apam utk anak2 kt taska tu

My Danish - 4yr

muffin vanilla

muffin choc

muffin utk kwn2 Danish - 2.30 pg umi tido siapkan packing ni..hehe

kek utk cikgu2 Danish

kek Birthday - i x puas hati ms ni sbnrnye, kesihatan kurang memuaskan ms ni, tp sbb dh tempah edible image ni, gagahkan diri jgk utk siapkan


Tahniah Shahida

Kek utk Shahida sempena wedding die..gmbr dgn pengantin x smpt nk snap, anak2 membuaskan diri mereka..hehe

Apam Mekar


Apam mekar utk kawan hasben sempena kenduri kesyukuran naik rumah :D

Tahniah Izyan


Utk Izyan yg selalu order kek tu..Alhamdulillah, berkesempatan ke majlis kahwinnya, sgt2 baik Izyan ni, moga kekal bahagia ke akhir hayat..amin

Muffin Vanilla

75pc muffin vanilla

Order utk latihan koir oleh Kak Roma..TQ

Potluck

2 biji moist choc cake

my apam polkadot


Wah, sudah sebulan i x update blog..hehe..bkn sbb bz, tp i cari kabel utk trasfer gmbr ni x jumpe2..akhirnye jumpe jgk..gmbr2 yg dh lame terperuk dlm kamera..satu persatu i keluarkan wpun story dh basi ye..:D

Tuesday, January 24, 2012

Pizza

rupe siap msk, saje kasi garing

dlm oven, muat sekali msk 2 loyang 9 inci

rupe pizza dekat sket

menu minum ptg

Ms ni sgt free, yelah cuti pjg kan br2 ni..anak2 pun tido, en abi pun kuar ade keje, jd start le ke dapur..sy ni jenis x bole nak duduk diam ye, bhn2 pun ade, so sy sediakan pizza..bkn ssh pun kan, adunan doh lebih kurang mcm buat donut je, yg topping tu kite hentam jela kan..sy letak daging burger je sbb daging hancur x de pun..hehe..then, potong je bwg bulat2..anak2 bgn tido bole makan..sy sgt puas hati kalau anak2 suka makanan yg sy hidangkan..
Dan sememangnya sy amat2 jarang membeli makanan di kedai..sy lebih berpuas hati dpt sediakan hidangan dari air tangan sy sendiri utk anak2 dan suami..sy akui sy bukanlah pandai memasak, tp mmg suka memasak utk keluarga sy..mak sy selalu pesan "kalau nk anak dgr ckp kita, kene sediakan makanan dr air tangan kita". Moga2 kata mak sy itu akan menjad kenyataan..:D

Makan2..

apam mekar & agar2 roti

apam mekar (apam aiskrim)

agar2 roti


Untuk makan2 ofis lame..kwn kate i cuma bwk makanan manis2, so ini je yg i bwk..hehe..nk buat kek, depa dh sedia2 biji kek, so x kan i nak tmbh kek lg kan..sgt kenyang jamuan itu hari, tq FST..

Kek Pelangi :D

sesi mengkaler2..Danish sgt xcited, tp ms ni sgt baik sbb x mengacau uminye..asik tnye bile bole makan :D


ni rupe kek i, alhamdulillah, sdh menjangkau 30an..

ni rupe slps dipotong..yg biase sy tgk setiap lapis dgn aising, tp sy x minat aising, jd sy lapis nipis dgn blueberry filling


Cita2 nk membuat kek pelangi ni tercapai juga..sy tgk resepi pun mudah je, cuma yg lecehnye sbb nak mengkaler2 ni..kalau mak i, lame dh tolak buat kek cmni..hehe..tp sgt relax sbb anak2 sgt baik ms ni..:D
Rasa kek ni pd sy lebih kurang mcm kek butter je, cume lembut sbb menggunakan telur putih yg byk..kalau nk cube bole tgk resepi kat sini

Sunday, January 8, 2012

Apam Polkadot vs Apam Marble

Asalnye mmg apam polkadot, tp sbb nk cpt, bertukar menjadi marble..hehe..byk jgk dpt polkadot tu, tp dh kene ngap dgn anak2..tgal 7 biji je utk gambar..versi layer pun ade jgk, tp x smpt nk snap..sdp apam ni, lg2 kalau tgh panas..:D

Wednesday, January 4, 2012

Order dr kwn ofis


Order dr kwn ofis, Zu utk anakandanya..tq2..

My 1st RVC


Fisrt time buat red velvet cake..kalau tgk resepi mmg senang je nk membuatnye, tp x thn sbb anakanda sgt2 mengacau ms ni..nk tgu depa tido, sy yg tertido dlu..hehe..apepu, byk lg yg kene perbaiki..:D

 

AMRIMA CAKES & CUPCAKES Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Sponsored by Blogger Template Gallery